!گيس گلاب آشپز مي شود |
Monday, September 08, 2003
فراخوان
گيس گلابتون آشپز , ساعت
3:31 AM
راستش هميشه افسوس ميخوردم كه چرا ما بايد به راحتي به فرهنگهاي غذايي ملل مختلف دسترسي داشته باشيم اما از ملت خودمون چيزي براي تحقيق پيدا نكنيم. چند وقت پيش كتابي به دستم رسيد كه آشپزي گيلان رو بصورت خيلي خوب و كامل شرح داده بود. نكته جالب اين بود كه نويسنده (خانم زري خاور) علاوه بر اينكه راهنماي پخت غذاهاي متنوع گيلاني رو ياد داده بود، در حد امكان سعي كرده بود در مورد ظروف و لوازم جانبي مورد استفاده براي اين غذاها كه طبعا فقط در گيلان قابل تهيه است هم توضيح بده و اين كتابش رو جالب و از نظر من با ارزش كرده بود. بعد از ديدن اين كتاب به اين فكر افتادم كه كاش افراد ديگري هم پيدا ميشدن و براي جاهاي ديگه اين كار رو ميكردن (اگه كسي از كتابهاي ديگهاي در اين زمينه اطلاع داره لطفا به من معرقي كنه) . البته لازم به يادآوري كه ما در ايران سه فرهنگ غذايي داريم. گيلاني - آذري - فارس. بقيه مناطق هر كدوم يك يا چند غذاي خاص خودشون دارن اما داراي فرهنگ خاص و متمايز غذايي نيستن. حالا من به فكر افتادم تا حد توانم چنين مجموعهاي رو جمعآوري كنم. از دوستاني كه اين مطلب رو ميخونن و توانايي كمك رو دارن خواهش ميكنم از هر شهري كه هستن در مورد غذاها و آداب و لوازم مورد استفاده در آشپزي منطقه و يا شهرشون برام بنويسن و ميل كنن. اگه با عكس باشه چه بهتر يا حتي توضيحي در مورد تاريخچه و يا داستانهايي كه احتمالا در مورد اون غذا وجود داره (راستي شايد نميدونستين كه بعضي از غذاها داستانها دارن كه در فرصتي مناسب براتون تعريف خواهم كرد) ولي من حتي در حد ارسال يه نام غذا هم راضيم. اميدوارم دوستاني حاضر بشن كمك كنن تا اين مجموعه قطعا با ارزش، جمع آوري بشه. .......................................................................................................................................................
Comments:
Post a Comment
|