!گيس گلاب آشپز مي شود
.هر گونه استفاده تجاري از مطالب اين وبلاگ بدون اجازه ممنوع است. استفاده از مطالب اين وبلاگ در تمامي سايتها با ذكر ماخذ بلامانع است



Saturday, August 19, 2006

دوست عزيزم گلابتون در نطرخواهي نوشته قبلي يه لينكي داده بود به ويكيپديا كه مطلبي در مورد آشپزي در آن نوشته شده بود.
من نمي‌دونم كي اين مطلب رو تايپ كرده اما مي‌دونم كه از كتاب بسيار جالب آقاي نجف دريابندري نقل شده كه البته خودم در كتابخانه شخصي‌ام كتابش رو دارم و خيلي هم اتفاقا اين كتاب برام باارزشه.
به اعتقاد من كاملترين و جامعترين تحقيق در جهان در مورد آشپزي ايرانيه. اما اين دليل نمي‌شه كه خالي از ايراد باشه و يا اينكه هرچي نوشت ما هم بپذيريم.
در كتاب آقاي دريابندري مكاتب آشپزي باستاني رو به سه دسته ايراني - رومي - چيني تقسيم كرده و معتقد بوده بقيه مكاتب آشپزي ديروز و امروز جهان از اين سه مشتق شده‌اند. راستش اين تقسيم بندي آقاي دريابندي كمي بوي احساسات ناسيوناليستي مي‌ده. من در مورد رومي و چيني باهاش موافقم اما با ايراني موافق نيستم و يه مكتب غذايي رو هم كه تاثير زيادي داشته نيز ايشون نديده گرفتن.
در محدوده خاورميانه آشپزي مصريان و يهوديان بسيار باستانيتر و تاثيرگذارتر از آشپزي ايراني بوده و اتفاقا بر بسياري از مكاتب آشپزي امروز جهان تاثير داشته. فراموش نكنيم كه هنر پختن نان و كشت گندم در مصر بوجود آمد. در آن زمان ايران اصلا وجود نداشت كه بخواهد بر روي فرهنگ آشپزي تاثيري داشته باشد.
مكتب ديگه‌اي كه ايشون نديده گرفتن سبك آشپزي درياي كاراييب يا سرخپوستان اينكا بود كه بسيار متمدن بودند و بسيار از مواد خوراكي اساسي آشپزي امروز رو (گوجه فرنگي - سيب زميني - ذرت و ...) اونها به جهان معرفي كردن.
البته من نمي خوام بحث رو طولاني كنم. اميدوارم در فرصتي مناسب پاي بحث آقاي دريابندري بشينم يكيمون از ميدون بدر شه! به هر حال هنوز خيلي زوده كه مطالب ايشون رو - البته در بعضي از موارد - بدون تامل بپذيريم و در دانشنامه‌اي نقل كنيم.
لينك مطلب ويكيپديا


.......................................................................................................................................................

.......................................................................................................................................................
Comments:
خوب خوبه اگه همه مثل شما بود ن هم من پيشرفت كي كردم هم البالو! ..ديگه گفتم بقيه البالو بازي ها بمونه واسه تابستون اينده!..ولي كيسل البالو هم خوبه ها؟../ و اما مكاتيب اشپزي..من با جنابي در يا بندري موافقم...چون مكتب نه به معني وجود دستورات اشپزي متفاوت بلكه به معناي روش متفاوت مطرح هستش ..شايداز اينكا ها يا
همان سرخ پوستان سابق چنددستو اشپزي باقي مانده باشد اما چيزي اضافه بر اشپزي مكزيكي يا اسپانيايي براي گفتن ندارند..من معتقدم اشپيزي ايران به لحاظ روش تهيه و پخت طولاني و استفاده كمتر از گوشت و نحوه سرو كردن تمامي خصوصيات يك مكتب منحصر به فرد را داراست....اخ جون دعوا و از ميدون به در شدن!
 
Post a Comment

Home