![]() |
Sunday, February 29, 2004
انجير
گيس گلابتون آشپز , ساعت
11:06 AM
انجير داراي املاح معدني چون كلسيم ، فسفر ، آهن ، سديم ، پتاسيم ، و منيزيم ، منگنز ، كلر ، مس ، روي ، و گوگرد ميباشد. اين ميوه سرشار از ويتامين ها ي A ،B بوده و داراي مواد چربي ، ازته، قند ، آهن و كلسيم هم هست « بعقيده جالينوس ، خوردن انجير در فربه كردن بي نظير است خصوصا اگر چهل روز صبح با قدري انيسون تناول نمايند . » فايده انجير چه خشكش و چه تازه اش آن است كه براي لينت مزاج مفيد است و يبوست را بهر صورتي كه هست درمان ميكند. براي بيماريهائي چون ذات الريه ، ذات الجنب آسم ، تنگي نفس ، سرماخوردگي هم مفيد است براي اين منظور بايد انجير خشك شيرازي را در مقداري شير جوشانده و آن را ميل كرد « غرغره كردن و دهان شويه با جوشانده انجير خشك ورم لثه ، ورم دهان و ورم گلو را درمان ميكند » . ...جهت رفع ورم بنا گوش و معالجه آبسه ها ( دمل ) نيز مفيد است براي اين منظور خمير انجير با آرد جو و گندم را بصورت ضماد، روزي 2مرتبه در محل قرار دهند . علي خليليان .......................................................................................................................................................
Comments:
Post a Comment
|