!گيس گلاب آشپز مي شود
.هر گونه استفاده تجاري از مطالب اين وبلاگ بدون اجازه ممنوع است. استفاده از مطالب اين وبلاگ در تمامي سايتها با ذكر ماخذ بلامانع است



Saturday, February 14, 2004

من شخصا از متعصبين رعايت استاندارد‌ها و سنت‌ها در مسايل مختلف از جمله آشپزي هستم. معتقدم ما آزاديم هر چي كه دلمون بخواد بپزيم و بخوريم اما حق نداريم يك غذاي شناخته شده رو تحريف كنيم و يا چيزي كه دلمون مي‌خواد رو درست كنيم و اسم يه غذاي معروف رو روش بزاريم. براي همين هميشه باكسايي كه در امر پخت و پز اختراعات عجيب و غريب مي‌كننن بحث دارم.
اما اين مسئله هيچ وقت اونقدر حاد نمي‌شه كه چنين مسايلي با تبليغات عنوان بشه.
در نمايشگاه صنايع غذايي كه چند وقت پيش در محل دائمي نمايشگاه‌ها برگزار شده بود به شركتي بر خوردم كه كارخونه‌اي در مشهد احداث كرده بود و محصولي توليد مي‌كرد كه بهش زيتون پرورده مي‌گفت! به اين كه چقدر اين محصول خوب و خوشمزه بود يا نبود كاري ندارم كه به هر حال هر چيزي رو براي ذائقه گروه خاصي درست مي‌كنن. مشكل اينجاست محصولي درست شده و نام محصول ديگري رو يدك مي‌كشه. خيلي خوشبينانه نگاه كنيم بايد فرض كنيم كه هدف اين دوستان سوء استفاده از نام يك محصول معروف براي يك محصول اختراعي نيست بلكه خطاي مسولين اون شركته كه اطلاعات صحيحي از اين محصول ندارن اما نكته اينجاست كه وقتي با مسئول غرفه صحبت كردم ديدم اين محصول رو خوب مي‌شناسه. يادمه ازش پرسيدم شما كه اطلاع داريد اين محصول چطور درست مي‌شه، چرا در دستورالعملش تغيير بوجود آوردين، گفت كه خب سبزي محلي اين گياه رو برامون صرف نمي‌كرد كه بكاريم و اگر هم استفاده مي‌كرديم براي گرفتن مجوز مشكل پيدا مي‌كرديم، انار ترش هم چون تهيه‌اش سخت بود با رب انار جايگزين كرديم و ... من نمي‌دونم بنظر شما چقدر اين دلايل موجه مياد اما حداقل توقع اينه كه اين آقا كه يه چيز تازه اختراع كرده خب يه نام هم براش اختراع كنه، ديگه چرا نام يه محصول ديگه رو مي‌دزده.
و حالا اين محصول با آب و تاب داره توي تلويزيون تبليغ مي‌شه و نتيجه‌اش اين مي‌شه كه خيلي‌ها كه اسم اين خوراكي خوشمزه رو شنيدن براي خريدنش هجوم بيارن و هرگز نفهمن اين محصول چي بوده و شايد 10 سال ديگه مردم اين محصول رو به عنوان زيتون پرورده بشناسن و زيتون پرورده واقعي - كه از نظر من بسيار خوشمزه‌تر و خوش عطر‌تر از محصول اين آقايونه - منقرض بشه.


.......................................................................................................................................................

.......................................................................................................................................................
Comments: Post a Comment

Home