![]() |
Wednesday, March 03, 2004
اسفناج
گيس گلابتون آشپز , ساعت
11:06 AM
اسفناج داراي ويتامين هاي A وB1 وB2 و ويتامين C و كلسيم و فسفر و پروتئين و چربي و قند و آهن و يد وبسياري از املاح ديگر است . اسفناج داراي طبيعت سرد و ضد يبوست و براي بيماري گواتر مفيد است . اسفناج سرفه هاي خشك و گرفتگي صدا را درمان ميكند و براي آسم هم مفيد ميباشد . آب اسفناج را اگر روي پوست بمالند ، خارش را ازبين ميبرد. اسفناج سريع الهضم و براي جميع امراض سينه و تب هاي حاره نافع است التهاب و تشنگي را فرو مينشاند و انرژي بدن را زياد ميكند و بعلاوه ضد سرطان است به علت مواد مخصوص اسفناج مسهل ملايمي است . كارليه مي نويسد : دمكرده تخم اسفناج بمقدار پنج تا ده گرم براي يك فنجان آب داروي ملين و مفيدي است كه در معالجه يبوست معجزه ميكند . خوردن عصاره اسفناج خام نه تنها معده و روده را پاك و ضد عفوني ميكند بلكه بدترين نوع سوء هضم را نيز در عرض چند روز معدود بكلي برطرف ميسازد . ضماد اسفناج خام براي سرباز كردن دمل و درمان محل نيش زدگي زنبور مفيد است . آب پخته آن چنانچه با سفيد آب مخلوط و بر موضع ماليده شود براي از بين بردن كك و مك و لك و جوشهاي صورت مفيد است . بالاخره اسفناج هورموني بنام سكوتين دارد كه باعث تراوش آنزيمهاي مفيد لوزالمعده ميگردد ولي به علت داشتن اكسالات اسفناج براي مبتلايان به بيماري سنگ كيسه صفرا و ورم مفاصل ضرر دارد . علي خليليان .......................................................................................................................................................
Comments:
Post a Comment
|